Ofte stillede spørgsmål

Herunder kan du finde svar på typiske spørgsmål i forbindelse med operationer

Kan jeg gå på arbejde efter operationen

Hårdt fysisk arbejde skal undgås samt sport den første uge tid efter operationen. Du skal også undgå arbejdspladser hvor der kan komme forurening af såret og dermed give risiko for infektion (betændelse).

Kan jeg gå i bad efter operationen

Du må godt tage et bad efter operationen men undgå at få vand/sæbe i såret.

Er der noget jeg skal tage hensyn til

Du skal forholde dig i ro indtil suturerne er fjernet. Undgå sport og hårdt fysisk aktivitet såsom rengøring. Du må gerne gå ture og lave lettere gøremål som indkøb (dog ikke tunge løft).

Hvornår må jeg starte med min blodfortyndende medicin igen

Du skal starte med den blodfortyndende medicin om aftenen efter operationen som du plejer.

Må arret få sol

Er dit operations ar synligt dvs. i panden skal du passe på med solen ½ år efter operationen. Jeg anbefaler en faktor 50 til såret hvis det er synligt. Det er for at forhindre at arret bliver permanent rødt.

Risiko ved operationen

Hævelser: der kan komme hævelse i øjenregionen de aftager i løbet af en 1-2 uger.

Hæmatomer (blå pletter): der kan opstå blå pletter i øjenregionen der langsomt vil forsvinde 1-2 uger. De kan flytte sig fra det øvre del af øjenlåget til ned på kinden. Dette er ikke farligt.

Asymmetri: Der kan komme let asymmetri forskel på øjenspalter efter operation.

Betændelse: der kan opstå betændelse i såret. Bliver området rødt og hævet og varmt så henvend dig så skal du evt. behandles for betændelse.

Blødninger: det kan nogle gange bløde lidt fra såret. Pres let på såret med en ren klud så du komprimerer området i et par minutter. Prøv flere gange Hjælper det ikke henvend dig akut til os eller lægevagten.

Smerter: Der kan være lette smerter efter operation for øjenlågene. Tag 2 Panodil mod smerterne.

Sjældne: Blødning bag øjet: Der kan opstå en blødning bag øjet der i værste tilfælde kan føre til blindhed efter øjenoperation. Dette er en sjælden komplikation, jeg har aldrig oplevet en på mine 10.000 operationer.